Vanagas-Rozwadowski nugalėjo – atvažiavo!!!

posted in: Aktualijos | 0

Naktį iš sausio 18 į 19 dieną iš Pietų Amerikos bekėlių į Vilnių sugrįžo Benediktas Vanagas ir Sebastian Rozwadowski, kurie tapo šių metų Dakare Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospiso Ambasadoriais. Nepaisant vėlaus meto ypatingų Dakaro lenktynininkų laukė šiltas sutikimas…

Tarp daugelio žmonių, Lenktynininkus – savo Ambasadorius pasveikino hospiso šeima. Entuziastingo ir karšto pasveikinimo Sportininkai nusipelnė ne tik todėl, kad pasiekė gerų sporto rezultatų (Vanagas ir Rozwadowski užėmė bendrojoje įskaitoje 26 vietą, aplenkdami du lietuvių ekipažus), bet ir dėl kilnios misijos – hospiso tarnystės viešinimo Dakaro metu ir bendrystės su sergančiais onkologine liga asmenimis, slaugomiems Vilniaus Hospise. Taigi, Hospiso šeima ne tik aukojo savo kasdienius vargus, meldėsi už savo Ambasadorius, kad Dakaro metu pasiektų tikslus, bet ir paruošė jiems staigmeną.

Pasirodo, kol Lenktynininkai narsiai kovėsi su ilgiausio ir sunkiausio pasaulyje Ralio kliūtimis, ses. Michaela Rak – Hospiso direktorė gavo specialų Šventojo Tėvo Pranciškaus palaiminimą. Palaiminimas gautas tarpininkaujant Apaštaliniam Nuncijui Pedro Lopez Qiuntanai. Oro uoste palaiminimą Sportininkams įteikė kun. Juzef Aškelovič.

Startuodama su Toyota Hilux šių metų Dakare lietuvių-lenkų ekipa kovojo sunkiuose varžybose. Po nepavykusio prologo, po kurio ji buvo tik 48 vietoje, Erelio ir Vyčio ženklo dalyviai, kituose varžybų etapuose kilo aukštyn, kol galiausiai užėmė aukštą 26 vietą. Apie sunkumus su kuriais susidūrė lietuvis ir lenkas liudija šie įvykiai – automobilio durų išplėšimas smėlio audros metu, susitikimas su į kelią išbėgusiomis karvėmis, gelbėjant jų gyvybę automobilis vertėsi, daugkartinis padangų keitimas viename ar kitame ruože, važiavimas be priekinio stiklo, valytuvų paleidimas rankiniu būdu, vieno iš greičio ruožu užbaigimas važiuojant be vairo stiprintuvo, kuris sugedo ekstremalaus važiavimo metu. Narsūs Sportininkai ne tik įveikė šiuos sunkumus, bet ir sugebėjo padėti kitiems. Taip atsitiko kai viename greičio ruožų Adamo Malyšo automobilis įklimpo smėlio pusnyje. Neatsižvelgdami į laiko praradimą, kuris Ralio metu yra aukso vertės, Vanagas ir Rozwadowski sustojo ir padėjo kolegai.

Sebastianai ir Benediktai dėkojame, kad esate Hospiso Ambasadoriais, sveikiname Mylimą Dakaro Ekipažą, kad pasiekė finišą.

Vanagas – Rozwadowski ekipa – geroje kovoje startavai – misiją įvykdei!!!

Hospiso bendruomenės vardu dėkojame…

Tadeuš Andžejevski – Hospiso savanoris

Orły Dakaru wylądowały!, wilnoteka.lt
Vanagas i Rozwadowski powitani przez przyjaciół, l24.lt
Dakaro dalyvių sutikimas Vilniaus oro uoste, 15min.lt
B. Vanagas nejautė A. Juknevičiaus konkurencijos: santykius išsiaiškinti galėtume ir prie Vilniaus, delfi.lt
Grįžę B. Vanagas, A. Juknevičius ir V.Žala sutikti lyg čempionai, lrytas.lt
B. Vanagas: „Geresniam rezultatui reikėtų kito automobilio“, tv.lrytas.lt
Dakarowcy wrócili do Wilna, zw.lt