Sveikatos apsaugos ministrė apsilankė hospise

posted in: Aktualijos | 0

Pirmasis, bet ne paskutinis vizitas

Lapkričio 25 dieną su darbiniu vizitu pas mus atvyko Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė. Vizito tikslas buvo asmeninis susipažinimas su pirmojo Lietuvoje hospiso veikla, jo darbuotojais bei savanoriais.

Naujoji sveikatos apsaugos ministrė ketina daugiau dėmesio skirti paliatyviajai medicinai, kuri vystosi Lietuvoje. Tai buvo pagrindinė jos žinia hospiso personalui. Vizito metu sveikatos apsaugos ministrė išklausė trumpos hospiso direktorės ses. Michaelos Rak paskaitos apie hospiso kūrimąsi bei veiklos tikslus. Taip pat sužinojo apie hospiso judėjimą, idėją, jo veiklos išskirtinumą.

Susitikimo su hospiso darbuotojais bei savanoriais metu ministrė neslėpė pripažinimo ir pagarbos tam, ką šie žmonės daro sunkiai sergantiems ir kenčiantiems asmenims. Taip pat patikino, jog sveikatos apsaugos ministerija rems paliatyviąją mediciną. Ministrė Rimantė Šalaševičiūtė pasidžiaugė, kad daug savanorių įsitraukė į hospiso veiklą. Taip pat išreiškė viltį, kad jų pavyzdys skatins savanorystės plėtrą kitose srityse mūsų šalyje.

Vizito metu Rimantė Šalaševičiūtė apsilankė pacientų palatose ir asmeniškai pabendravo su kiekvienu. Kadangi ministrė turėjo mažai laiko, atsisveikindama

pažadėjo dar kartą apsilankyti hospise. Kitas vizitas suteiks progą gilesnei diskusijai apie pirmojo hospiso Lietuvoje veiklą bei jo problemas.

Vizito akimirkos

Tadeuš Andžejevski