II-oji Kamapnija „Vilties laukai“ Vilniuje

posted in: Aktualijos | 0

Tegu geltonasis narcizas bus su Jumis!

Spalio 14 dieną jau antrą kartą Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospisas organizavo Kampanija „Vilties laukai“. Šiais metais geltonieji narcizai- tarptautinis vilties simbolis buvo pasodinti ne tik šlaite prie hospiso pastato, bet ir prie keturių ženklu „Vilnius“ ties įvažiavimu į Lietuvos sostinę iš pietų, šiaurės, rytų, vakarų. Taigi, tarptautinė „Vilties laukų“ Kampanija, kurios tikslas atkreipti sveikų žmonių dėmesį į tai, jog šalia yra sunkiai sergantys, kuriems reikalinga mūsų pagalba, bus labiau matoma. Pavasarį, kai pievelėse prie Gailestingumo miesto riboženklių pražys geltonieji narcizai, kiekvienas vairuotojas ar keleivis atkreips į juos dėmesį.

Geltonasis narcizas yra gyvybės simboliu – tai gėlė, kuri pirmoji pražysta pavasarį, žadindama visą gamtą, todėl ir tapo Kampanijos Vilties laukai logo. Šios gėlės simbolizuoja viltį, gyvybę, o taip pat norą padėti sergantiems asmenims. Tokia yra „Vilties laukų“ žinia vilniečiams ir miesto svečiams.

Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospisas, pirmoji tokia įstaiga Lietuvoje, nuo pat gyvavimo pradžios įsijungė į pasaulinę „Vilties laukų“ kampaniją. Šios įstagos misija ne tik padėti nepagydomai sergantiems asmenims, bet ir skleisti hospiso idėją mūsų šalyje. Šioje srityje hospisas turi ne mažai pasiekimų, tai liudija hospiso direktorės s. Michaelos Rak apdovanojimas Šv. Kristoforo statulėle, kurias Vilniaus miesto valdžia skiria už ypatingus įvairių gyvenimo sričių nuopelnus.

Kampanija „Vilties laukai“ taip pat turi materialinį aspektą. Ji kviečia mus finansiškai paremti įstaigos veiklą, nes didelę veiklai reikalingo biudžeto dalį įstaiga turi susirinkti pati. Vilniaus teritorinės ligonių kasos finansuoja tik 30 procentų veiklos išlaidų. Tikimės, kad rudenį pasodinti gėlių svogūnėliai taps savotiškais „depozitais“, kurie atsipirks pavasarį, kai motina gamta rūpinsis gėlėmis, mumyse augs viltis, jog savanorių, jaunimo ir geradarių pagalba, pasipildys įstaigos sąskaita.

Tegu geltonasis narcizas lieka su Jumis!

Tadeusz Andrzejewski