Hospisas įrašytas į Dievo Gailestingumo planus

posted in: Aktualijos | 0

Šv. Faustinos paminklas pastatytas šalia hospiso

5 – ųjų hospiso globėjo – Pal. Kun. Mykolo Sopočkos beatifikacijos metinių, Dievo Gailestingumo Apaštalės Šv. Sesers Faustinos liturginio minėjimo bei Pasaulinės Hospisų bei Paliatyvios Pagalbos dienos minėjimo proga Vilniaus Arkivyskupas Metropolitas Gintaras Grušas kartu su kunigais, bendradarbiaujančiais su Pal. Kun. Mykolo Sopočkos hospisu, aukojo Šventasias Mišias Gailestingojo Jėzaus Seserų Kongregacijos vienuolyno koplyčioje už visus ligonius bei šios įstaigos darbuotojus. Po iškilmingų Šventųjų Mišių Arkivyskupas Metropolitas palaimino ir pašventinio Šv. Sesers Faustinos paminklą, kuris Seserų pastangų dėka buvo pastatytas vidiniame kiemelyje.

Homilijoje Arkivyskupas akcentavo didelę paliatyvios tarnystės vertę.

– Asmenų, kurie širdingai padeda nepagydomai onkologinėmis ligomis sergantiems yra įrašyti danguje – sakė gausiai susirinkusiems Šventosiose Mišiose hospiso darbuotojams, savanoriams, asmenims remiantiems hospiso idėją, hospiso pacientams bei jų šeimoms. Taip pat pabrėžė, kad sergančiųjų maldos ir kančios yra ypatingai mielos Dievui. Iš homilijos galima buvo spręsti, kad hospisas idealiai įsirašo į Dievo Gailestingumo planus, kurių apaštale yra Šv. Sesuo Faustina. Jos paminklas, vaizduojantis Šventąją rašančią savo dienoraštį rado tinkamą vietą Vilniaus žemėlapyje.

Po iškilmingos liturgijos ir paminklo pašventinimo Arkivyskupas apsilankė hospiso pastate, susipažino su jos personalu bei savanoriais. Hospiso direktorė s. Michaela Rak džiaugėsi, kad bendradarbių širdžių ir įsitraukimo dėka įstaigoje jaučiama vieningos šeimos atmosfera. Sunkių finansinių situacijų metu su kuriomis susiduria pirmasis hospisas Lietuvoje, kai s. Michaela mąsto kaip surasti finansavimo šaltinius ateinantiems mėnesiams, jos darbuotojai užtikrina, kad yra pasirengę dirbti neatlygintinai.

– Tai suteikia man sparnų, leidžia įveikti įvairius sunkumus su kuriais hospisas susiduria kasdien – tikina hospiso įkūrėja.

Jog, šie žodžiai nėra tik graži retorika, Arkivyskupas galėjo įsitikinti, susitikęs su ligoniais. Vizitacijos metu buvo matyti kaip dėmesingai ir su meile rūpinasi pacientais slaugytojos, gydytojai ar savanoriai. Taigi, susitikimo su Arkivyskupu metu netrūko padėkos žodžių hospiso personalui bei ašarų. Arkivyskupas su kiekvienu ligoniu trumpai pabendravo, pasimeldė jų intencija bei suteikė palaiminimą.

Tadeusz Andrzejewski

Galeria zdjęć